Junior Business Controller (Schiedam)

Omschrijving

Voor onze vestiging in Schiedam zijn wij op zoek naar een Junior Business Controller.

 

Als Junior Business Controller ben je financieel verantwoordelijk voor de vestiging Schiedam en werk je nauw samen met de afdeling Accounting & Control op het Support Center in Ede. De vestiging Schiedam is de grootste regionale vestiging van Bidfood en kent 200 medewerkers. In deze rol zit je dicht op de business en ben je een sparringpartner voor Verkoop, Logistiek en het Managementteam. Bovendien zal je (op termijn) leiding gaan geven aan 7 medewerkers.

Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden van de Junior Business Controller zijn:

 

 • Optimaliseren van de administratieve processen binnen de vestiging;
 • Leveren van een bijdrage aan het periodieke afsluitingsproces (periode-kwartaal-jaarafsluiting);
 • Analyseren van de winstgevendheid per klant / product;
 • Analyseren en rapporteren van financiële en operationele informatie aan het vestiging Managementteam;
 • Beantwoorden van diverse vragen van het Managementteam, budgethouders, Controlling en Support Center Ede.
 • Debiteurenbeheer waar onder het uitvoeren van creditchecks B2B en de voorbereidende werkzaamheden m.b.t. financieringsaanvragen van afnemers;
 • Voorbereiden van en controle op uitbetalingen aan afnemers;
 • Vastlegging en verwerking van afnemersbonussen en financieringen;
 • Vastlegging van logistieke voorraadafboekingen, manco meldingen van afnemers en afboekingen incourante voorraden.

 

Vereisten

Aanbod Junior Business Controller

Als Junior Business Controller wordt je een uitdagende fulltime functie aangeboden bij een dynamische, logistiek complexe en sterk bewegende organisatie die tot de top 100 grote ondernemingen binnen Nederland behoort. Het betreft een nieuwe functie. Je zal hierbij nauw samenwerken met de Regiocontroller, waarbij je veel inhoudelijke kennis op kan doen en je de kans krijgt om leidinggevende ervaring op te doen of deze uit te breiden. De salarisindicatie is afhankelijk van je kennis en ervaring. Het betreft een contract voor bepaalde tijd met de intentie dit om te zetten naar onbepaalde tijd. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

 

Gewenst profiel

De ideale Junior Business Controller voldoet aan de volgende criteria:

 • Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding;
 • Aangevuld met 3 tot 5 jaar werkervaring in een financiele functie;
 • Leidinggevende ervaring is een pre, maar de functie is ook geschikt voor kandidaten die willen groeien naar een leidinggevende positie;
 • Je bent analytisch sterk, doortastend en staat stevig in je schoenen;
 • Excel kent geen geheimen voor je;
 • Je hebt een actieve en resultaatgerichte "hand-on" instelling en bent communicatief vaardig.

Over Bidfood

Bidfood is totaal leverancier voor de foodservice markt; de grootste online groothandel voor foodprofessionals. Via de online marktplaats is ieder chef, kok en ondernemer verbonden met het mooiste internationale en lokale aanbod. Eenvoudig besteld en tot in de keuken bezorgd. De focus ligt volledig op de professionele foodwereld: van cafetaria tot cateraar, van kantine tot zorginstelling en van hotel tot restaurant. Met passie voor food en passie voor service werkt Bidfood aan het bereiken van een gezond resultaat. Bovendien zijn zij een mensenbedrijf. De aanpak is persoonlijk. Samen zullen ze zich altijd sterk maken voor de klanten. Bidfood maakt onderdeel uit van een internationale, beursgenoteerde onderneming en behoort tot de top 100 van grote ondernemingen binnen Nederland. Verder telt Bidfood 1700 medewerkers, een vloot van 350 vrachtwagens, 25.000 verschillende klanten en 16 vestigingen door heel Nederland. De organisatiecultuur is te omschrijven als zakelijk informeel, nuchter en hand-on.

 

Sollicitatieprocedure

Het betreft een vaste functie. Dat houdt in dat Werkmandejong de werving en selectie voor de vacature Junior Business Controller verzorgt, maar je bij aanname in dienst treedt bij ons.

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Yolanda Dellink of Thijs Heebing op telefoonnummer 0318-687250.

Om direct te solliciteren:

https://www.werkmandejong.nl/vacatures/vacature-junior-business-controller-543153-11.html