Content Marketeer

Omschrijving

Ter versterking van onze afdeling e-commerce & marketing in Ede zijn wij op zoek naar een enthousiaste webredacteur. Heb jij aantoonbare ervaring met contentcreatie en wil je werken bij een online georiënteerde organisatie die volop in beweging is? Wij bieden jou een dynamische functie binnen een jong en enthousiast team. Het betreft een fulltime functie voor 36 uur per week. 


Functie

Jouw doel binnen deze functie is het generen van traffic, leads en sales voor Bidfood en haar sublabels gericht op de segmenten horeca en zorg. Door de creatie van conversiegerichte artikelen voor Foodyard (het platform voor horeca) en Served (het platform voor zorg), draag je actief bij aan de doelen van de afdeling en daarmee de totale organisatie.


Voor Foodyard - hét platform voor chefs en ondernemers in de horeca - schrijf je blogs, ben je verantwoordelijk voor het online plaatsen van sessies en schrijf je artikelen voor het nieuwe digitale Foodyard magazine. Daarnaast draag je actief bij aan de ontwikkeling van alle content gericht op de doelgroep zorg. Dit doe je o.a. door te schrijven voor het te vernieuwen platform served.nl, maar ook door het schrijven van whitepapers voor deze doelgroep en het delen van updates op social media.


Afdeling en team

De afdeling e-commerce ademt online en innovatie. Met 25 online specialisten werken we elke dag aan het behouden van onze voorsprong op het gebied van digital binnen foodservice. Binnen de afdeling richt het online marketing team zich primair op het genereren van zoveel mogelijk traffic naar onze verschillende platformen, het vergroten van onze naamsbekendheid en het bijdragen aan de generatie van leads. 


Het online marketing team wordt aangestuurd door de online marketing manager en bestaat uit young professionals die zelfstandig, maar vooral ook in teamverband de beste resultaten willen behalen. Binnen het team worden de verschillende online marketing disciplines vertegenwoordigd door een e-mail marketeer, social media marketeer, online marketeer, webmaster, content marketeer, community manager en communicatiespecialist. We verwachten een actieve houding van elkaar en vinden het prettig om onderling te sparren om het beste uit onszelf en elkaar te halen. Er is volop ruimte voor initiatief, ambitie en ontwikkeling.


Werkzaamheden

Als webredacteur bestaan je primaire taken uit:

 • het creëren van blogs (tekst en beeld) voor foodyard.nl en served.nl, inclusief het opmaken en publiceren daarvan in het CMS; 
 • het schrijven van whitepapers voor de doelgroep zorg;
 • het schrijven van artikelen voor het digitale Foodyard magazine;
 • het schrijven van artikelen voor bidfood.nl.

Vereisten

Profiel

De collega die we zoeken:

 • heeft een HBO opleiding in de richting communicatie of journalistiek afgerond;
 • heeft aantoonbare ervaring met het schrijven van conversiegerichte blogs en online artikelen;
 • is doelgericht en kan goed werken met targets;
 • heeft aantoonbare ervaring met SEO schrijven;
 • heeft affiniteit met social media;
 • heeft een passie voor food, horeca en zorg; 
 • kan zelfstandig en nauwkeurig werken; 
 • is een enthousiaste teamplayer;
 • wil graag bijdragen aan de groei van Bidfood en haar sublabels.

Over Bidfood

Bidfood maakt foodprofessionals succesvoller. Op onze online marktplaats is iedere chef, kok en ondernemer verbonden met het mooiste internationale én lokale aanbod. Eenvoudig besteld en tot in de keuken bezorgd. Onze focus ligt volledig op de professionele foodwereld: van cafetaria tot cateraar, van kantine tot zorginstelling en van hotel tot restaurant.


Boven alles zijn wij een mensenbedrijf. Onze aanpak is persoonlijk. Samen zullen we ons altijd sterk maken voor onze klanten. Ieder vanuit zijn of haar eigen vakkennis, samen voor het best haalbare resultaat. Als geen ander begrijpen wij de unieke wensen en uitdagingen van iedere foodprofessional.


Liefde voor eten en drinken verbindt ons. En onze klantgerichtheid misschien nog wel meer. Samen bouwen we elke dag vol trots aan de mooiste marktplaats voor foodprofessionals.


Wat biedt Bidfood?

 • Een dynamische en uitdagende functie
 • Een plek binnen een jong en gedreven team
 • Een marktconform salaris
 • Ruimte om initiatief te nemen en jezelf te ontwikkelen


Meer informatie

Aanvullende informatie over deze functie kun je inwinnen bij Yolanda Dellink, Recruitment Consultant bij Werkmandejong, via telefoonnummer 0318 687 250.


Solliciteren

Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel en wil jij werken bij de grootste online marktplaats in business to business? Solliciteer op deze vacature via Werkmandejong